Sturen met de KringloopWijzer? Snelcursus ammoniak voor adviseurs

//Sturen met de KringloopWijzer? Snelcursus ammoniak voor adviseurs

Sturen met de KringloopWijzer? Snelcursus ammoniak voor adviseurs

Vanaf 2018 gaat de Duurzame Zuivelketen meer aandacht leggen bij een aantal milieu-indicatoren, waaronder ammoniak. Is de basiskennis over de KringloopWijzer voldoende om binnenkomende vragen te beantwoorden? Wat betekenen de verschillende kengetallen eigenlijk die op een uitdraai van de KringloopWijzer te vinden zijn? Kent u het begrip TAN, en wat kan een melkveehouder hier mee? Is uw basiskennis over ammoniak voldoende op niveau?

Kom naar de snelcursus ammoniak van Proeftuin Natura 2000. Op donderdag 7 december zullen experts Leon Sebek en Herman van Schooten van Wageningen University & Research samen met Bas Bassa van Projecten LTO Noord u als adviseur meenemen in het dossier ammoniak. Waarom en hoe met ammoniak aan de slag. Wat kan de KringloopWijzer op dit dossier, en welke aanvullingen hierop zijn van belang.

De Proeftuin heeft de afgelopen jaren samen met melkveehouders uit 8 provincies gewerkt aan het reduceren van ammoniakemissie op hun bedrijf. Hun vragen en leertraject stonden centraal bij het ontwikkelen van maatregelen, ondersteunende instrumenten en leermiddelen. Aan het einde van deze snelcursus bent u inhoudelijk de diepte in gegaan en bent u op de hoogte van welke bedrijfsonderdelen op welke wijze in relatie tot ammoniak staan en welke rol speelt de KringloopWijzer. Waar staat het begrip TAN voor en hoe mee om te gaan. U bent bekend met diverse leermiddelen en instrumenten waaronder de AmmoniakCheck, en kunt deze optimaal gebruiken (ook bij studiegroepen). Kortom, u bent klaar voor 2018.

Deze snelcursus staat open voor maximaal 25 deelnemers. Vanwege financiƫle bijdragen aan het project Proef op de Som van Provincie Overijssel en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn er geen kosten aan verbonden. Let op: vol = vol.

Meld u snel aan op info@proeftuinnatura2000.nl onder vermelding van de volgende gegevens:

Aanmelding snelcursus ammoniak

Naam:

Email:

Telefoonnummer:

Organisatie:

Aantal personen:

U krijgt voor aanvang van de snelcursus meer informatie toegestuurd.

Samenvatting

Wat: snelcursus ammoniak
Datum: donderdag 7 december 2017
Tijdstip: 10.00 tot 15.00 uur (inclusief lunch)
Locatie: omgeving Zwolle
Kosten: geen
Aanmelden: verplicht, tot en met woensdag 29 november is aanmelden mogelijk

 

2019-02-04T10:43:21+01:00