Melkveecafé ‘Groeien met minder ammoniak’ in Beuningen

//Melkveecafé ‘Groeien met minder ammoniak’ in Beuningen

Melkveecafé ‘Groeien met minder ammoniak’ in Beuningen

Op 12 maart 2013 organiseert de Melkvee Academie voor de Proeftuin een melkveecafé over “Groeien met minder ammoniak”, ditmaal in Beuningen. Centraal staan maatregelen die de ammoniakemissie beperken via voer, stal en mest. Het melkveecafé geeft melkveehouders inzicht in passende maatregelen voor de eigen bedrijfsvoering.

Afhankelijk van de bedrijfssituatie kan het werken aan ammoniakemissieverlaging resulteren in bijvoorbeeld meer ontwikkelruimte, kostenverlaging, of juist opbrengstenverhoging. Waar liggen de kansen voor uw bedrijf? Met deze vraag gaan de deelnemers aan de slag tijdens het melkveecafé. Drie expertondernemers delen hun ervaringen over het verminderen van de ammoniakemissie op hun eigen bedrijf. Daarnaast is er ruimte voor de aanwezige veehouders voor eigen inbreng, vragen en discussie.

De drie expertondernemers zijn al geruime tijd bezig met ammoniakreducerende maatregelen. Zo voert pilotveehouder Rudi Freriks scherp. Dit resulteert in een lage BEX en BEA, wat meer bemestingsruimte geeft. Pilotondernemer Henk van Dijk is aanwezig om meer te vertellen over maatregelen rond mest. Ondernemer Thijs Nijmeijer heeft bewust gekozen voor een emissiearme stal en deelt hierover zijn ervaringen.

Meer informatie
Datum: 12 maart 2013
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Zaal Sterrebos, Beuningerstraat 71 in Beuningen

Aanmelding is niet nodig.

De Melkvee Academie organiseert de melkveecafés samen met de LTO Noord-afdelingen Dinkelland-Oldenzaal en Losser. Ook niet-leden zijn welkom bij deze melkveecafés.

2015-10-30T14:35:04+01:00