Excursie emissiearme vloeren

//Excursie emissiearme vloeren

Excursie emissiearme vloeren

Bent u bezig met het (ver)bouwen van uw stal? Of bent u geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van stalvloeren in combinatie met ammoniakreductie? Ga dan mee met de Boer on Toer excursie ‘Vloeren Loeren’ op vrijdag 15 maart 2013, georganiseerd door de Melkvee Academie in samenwerking met FarmConsult en Proeftuin Natura 2000 Overijssel.

Vloeren Loeren
De Boer on Toer ‘Vloeren Loeren’ is een busexcursie langs Overijsselse melkveebedrijven met verschillende vloersystemen die de ammoniakemissie reduceren. Aan bod komen een stalvloer met primaire mestscheiding (HCI), een Groene Vlag roostervloer en een Veld-V roosterstal. Bij ieder bedrijf is er de gelegenheid om in de stal te kijken en de stalvloer in de praktijk te zien. De eigenaren van de betreffende bedrijven vertellen over hun overwegingen en ervaringen. Jan Oude Hengel van FarmConsult (voorheen Bomap) geeft tijdens de ritten in de bus een toelichting op de verschillende aspecten van emissiearme vloeren. Ook kunt u met collega’s discussiëren over de stallen die aan bod komen en over uw eigen plannen voor nieuwbouw.

Gaat u mee ‘on Toer’?
U kunt zich aanmelden voor de Boer on Toer ‘Vloeren Loeren’ via de website van de Melkvee Academie op www.melkveeacademie.nl. De kosten voor deze Boer on Toer zijn € 25,- (incl btw.) p.p., inclusief koffie, thee en lunch. U ontvangt hiervoor in de bus een machtigingsformulier voor automatische afschrijving.

De opstapplaatsen zijn in Raalte en Wierden. De dag begint om 9.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. Nadere informatie over de opstapplaatsen en tijden ontvangt u na aanmelding.

Het programma wordt compleet aangeboden en daarom is het niet mogelijk om individueel te reizen. Voor meer informatie over de Boer on Toer ‘Vloeren Loeren’ kunt u contact opnemen met de Henry Steverink , T. 06 – 83 52 19 26

2019-02-04T10:43:31+01:00