Melkveecafés: “Groeien met minder ammoniak”

//Melkveecafés: “Groeien met minder ammoniak”

Melkveecafés: “Groeien met minder ammoniak”

Op 17 januari en 5 februari 2013 organiseert de Melkvee Academie voor de Proeftuin twee melkveecafés over “Groeien met minder ammoniak”. Centraal staan maatregelen die de ammoniakemissie beperken via voer, stal en mest. De melkveecafés in Hengevelde en Mastenbroek geven melkveehouders inzicht in passende maatregelen voor de eigen bedrijfsvoering.

Afhankelijk van de bedrijfssituatie kan het werken aan ammoniakemissieverlaging resulteren in bijvoorbeeld meer ontwikkelruimte, kostenverlaging, of juist opbrengstenverhoging. Waar liggen de kansen voor uw bedrijf? Met deze vraag gaan de deelnemers aan de slag tijdens het melkveecafé. Drie expertondernemers delen hun ervaringen over het verminderen van de ammoniakemissie op hun eigen bedrijf. Daarnaast is er ruimte voor de aanwezige veehouders voor eigen inbreng, vragen en discussie.

De drie expertondernemers zijn al geruime tijd bezig met ammoniakreducerende maatregelen. Zo voert pilotveehouder Ewald Stamsnieder scherp, wat resulteert in veel bemestingsruimte. Ondernemer Anton Stokman heeft aanpassingen in zijn stal doorgevoerd om de ammoniakemissie te verminderen. Op 17 januari is pilotondernemer Henk van Dijk aanwezig om meer te vertellen over maatregelen rond mest, zijn collega Erik Wessels gaat op 5 februari dieper in op dit onderwerp.

Datum: 17 januari 2013
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Zaal Assink, Goorsestraat 13, 7496 AA Hengevelde

Datum 5 februari 2013
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Het Trefpunt, Kerkwetering 1, 8294 PE Mastenbroek

Aanmelding is niet nodig.

De Melkvee Academie organiseert de melkveecafés samen met de LTO Noord-afdelingen Haaksbergen, Midden-Twente, Hof van Twente, Staphorst en West-Overijssel. Ook niet-leden zijn welkom bij deze melkveecafés.

2015-10-30T14:52:01+01:00