20 juni 2013: Zomeravondbijeenkomst over graslandmanagement

//20 juni 2013: Zomeravondbijeenkomst over graslandmanagement

20 juni 2013: Zomeravondbijeenkomst over graslandmanagement

Donderdagavond 20 juni 2013 stelt pilotveehouder Rudie Freriks uit Luttenberg zijn bedrijf open voor iedereen die meer wil weten over de reductie van ammoniakemissie. Tijdens deze bijeenkomst van Proeftuin Natura 2000 Overijssel kunt u een rondgang over het bedrijf maken en krijgt u handvatten voor praktisch graslandmanagement.

De zomeravondbijeenkomst start met een presentatie van Rudie Freriks. Hij vertelt u over de ammoniakreducerende-maatregelen die hij toepast op zijn bedrijf. Zo onderzoekt hij onder meer hoe beweiding voor betere resultaten en minder ammoniak kan zorgen. Een inspirerend traject dat Freriks met de Proeftuin, en met het weidegangproject Amazing Grazing, doorloopt.
Proeftuin-adviseur Gerrit de Lange van Countus, tevens adviseur bij Stichting Weidegang, is een van de experts die op 20 juni aanwezig is. Hij beantwoordt uw praktische vragen over beweiding. Paul Galama van Wageningen UR Livestock Research vertelt u meer over het project Amazing Grazing, wat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe manieren om melkvee te weiden. Bart van der Hoog van PPP-Agro Advies geeft uitleg over het gebruik van de ruweiwitmeter, de grashoogtemeter en de digitale graslandgebruikskalender. Deze instrumenten kunnen u helpen bij professioneel beweiden en een lagere ammoniakemissie. Aansluitend verzorgen Rudie Freriks en Gerrit de Lange een rondleiding over het bedrijf en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tijd en locatie
U bent van harte welkom op:
Datum: Donderdag 20 juni 2013
Tijd: Van 19.30 uur tot 22.00 uur
Locatie: Rudi Freriks, Achtermateweg 2, 8105 SH Luttenberg

Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Programma
19.45 uur              Ontvangst met koffie/thee

20.00 – 22.30 uur
Bedrijfspresentatie Rudie Freriks
Praktische handvatten voor beweiding
                            Bart van der Hoog van PPP-Agro Advies

Informatie over Amazing Grazing

Stichting Weidegang
                            Gerrit de Lange van Countus

Rondleiding over het bedrijf

Netwerken en vragen stellen

2015-10-30T14:11:07+01:00