Boeiende boer: Rudie Freriks

/Boeiende boer: Rudie Freriks
Boeiende boer: Rudie Freriks2019-02-04T10:42:56+01:00

Boeiende boer: Rudie Freriks

boeiende boerPilotveehouder Rudie Freriks uit Luttenberg is ‘boeiende boer’ in één van de tien korte filmpjes Boeiende Boeren in Beeld van LTO Nederland. In deze serie laten ondernemers zien hoe ze werken aan een sector waarin duurzaamheid, dierenwelzijn en milieu centraal staan. Rudie Freriks vertelt in drie minuten hoe hij op zijn bedrijf bezig is met bemesting, voederwaarde en voederwinning en welke effecten dit heeft op de vermindering van ammoniakemissie.

In het filmpje toont Rudie onder andere het ‘kraamhotel’ voor droge koeien op zijn bedrijf. Deze koeien krijgen een aangepast rantsoen van stro en krachtvoer, waarbij de energie- en eiwitsamenstelling is afgesteld op de behoefte van de koe. Ook gaat Rudie in op nauwkeurige mestaanwending en de samenstelling van zijn kuilvoer. Zo wil hij met verschillende maatregelen de ammoniakemissie op zijn bedrijf verminderen. “En dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee”, noemt Rudie in het filmpje.

Bekijk hier het filmpje.

Filmreeks
Het filmpje van Rudie Freriks is de eerste van een reeks van tien filmpjes met ‘boeiende boeren’. De boeren maken zichtbaar hoe zij zelf ondernemen met respect voor mens, dier en milieu. In de praktijk komt het vaak neer op beter en meer zien te produceren met minder energie en grondstoffen. Dat vergt doelgericht te werk gaan, respect voor de omgeving en vooral maatwerk om zo bij te dragen aan een goede maatschappelijke positie van de agrarische sector. De negen andere filmpjes zijn te zien via www.lto.nl.