Proeftuin-BEA

Proeftuin-BEA2019-02-04T10:43:07+01:00

De Proeftuin-BEA

De Proeftuin-BEA rekent achteraf door wat de daadwerkelijke emissiereductie van maatregelen is. De uitkomsten van de Proeftuin-BEA zijn helemaal bedrijfsspecifiek, omdat er zoveel mogelijk beschikbare data van het bedrijf zelf wordt gebruikt. Het is mogelijk de al ingevoerde gegevens vanuit de KringloopWijzer hier in te voeren. De Proeftuin-BEA is een uitbreiding van de bestaande BEA en biedt ondernemers de mogelijkheid om meer maatregelen te kiezen dan bij de standaard-BEA. Lees hier meer over de BEA.

De Proeftuin-BEA werkt alleen correct wanneer de invoer bestaat uit gegevens die werkelijk op uw bedrijf zijn gerealiseerd. Het is een instrument om achteraf vast te stellen wat de ammoniakemissie op uw bedrijf is geweest. Het instrument is niet geschikt om vooraf in te schatten wat uw ammoniakemissie zal worden. Indien u het instrument toch gebruikt om een toekomstige situatie door te rekenen, dan geeft dat onbetrouwbare resultaten.

Wanneer: U rekent achteraf door wat de daadwerkelijke emissiereductie van maatregelen is.
Bedrijfsspecifiek: Ja – de Proeftuin-BEA maakt gebruik van beschikbare data van het bedrijf zelf
Resultaat: Doorgerekende emissiereductie

 

Downloaden
Vind hier de Proeftuin-BEA.

Omdat de Proeftuin-BEA qua systeem veel gelijkenis toont met de KringloopWijzer is er een handleiding voor gebruikers van de KringloopWijzer en een uitgebreidere gebruikshandleiding voor niet-gebruikers. Vind hier de veelgestelde vragen.

Meer informatie
Heeft u vragen over de Proeftuin-BEA dan kunt u contact opnemen via info@proeftuinnatura2000.nl.

De Proeftuin is niet aansprakelijk voor de uitkomsten van de Proeftuin-BEA. De uitkomsten zijn indicatief en afhankelijk van de wijze van invullen. Wanneer er na downloaden een actuelere versie van een instrument beschikbaar is, verschijnt er automatisch een meldingsvenster in uw computer met de vraag of u de nieuwe versie wilt downloaden naar uw PC. Het is sterk aanbevolen om met de nieuwste versie te werken. Gegevens van oudere versies blijven bewaard en kunnen in een nieuwe versie worden ingelezen.