Praktijkverhalen

/Praktijkverhalen
­

Tom Lugtenberg

Tom Lugtenberg wil de ammoniakuitstoot op zijn melkveebedrijf in Olst verlagen. Hij doet dit door het ruw eiwit in het rantsoen terug te brengen naar 150 gram per kilo droge stof. Niet eenvoudig, omdat hij weidt en alleen gras voert.

Wout en Christiaan van Dalfsen

Wout en Christiaan van Dalfsen boeren op veengrond in het noordwesten van Overijssel. Maatregelen nemen om ammoniakvervluchtiging te remmen, is daardoor minder makkelijk.

Jan Hemstede

Melkveehouder Jan Hemstede heeft binnen de Proeftuin Natura 2000 Overijssel veel aandacht geschonken aan het optimaliseren van het voerrantsoen. Met de Ammoniak Navigator houdt hij de vinger aan de pols.

Ruben ter Braak

Vleeskuikenhouder Ruben ter Braak in Langeveen was binnen Proeftuin Natura 2000 Overijssel de enige pluimveehouder. Voor zijn sector leverde de Proeftuin diverse bruikbare maatregelen op.

Erik Wessels

De kansen die hij zag voor het toepassen van een ureaseremmer in de stal, waren voor melkveehouder Erik Wessels de belangrijkste reden om mee te doen aan Proeftuin Natura 2000 Overijssel.

Rudie Freriks

Bij melkveehouder Rudie Freriks hielp deelname aan Proeftuin Natura 2000 Overijssel om de bedrijfsvoering weer op scherp te zetten. Freriks praat graag met collega’s over mogelijkheden om goed te boeren.

Henk en Karin van Dijk

Voor Henk en Karin van Dijk heeft hun deelname aan Proeftuin Natura 2000 Overijssel goed uitgepakt. Winst boekten ze vooral met aanpassingen in het voeren van de koeien en het bemesten van het grasland.

Arnoud Bouwmeester

Varkenshouder Arnoud Bouwmeester in Rouveen heeft binnen Proeftuin Natura 2000 Overijssel veel mogelijkheden verkend om ammoniakwinst te boeken. Dat droeg bij aan het verzilveren van een aantal maatregelen.

Ewald Stamsnieder

Melkveehouder Ewald Stamsnieder boekte binnen Proeftuin Natura 2000 Overijssel winst bij het voeren van de koeien. Bij het uitrijden van mest had hij dat ook graag gewild.